Stepnote fylder 10 år og fejrer det med nyt design, konkurrencer, specialtilbud m.m.

Oprettet d.

I juli måned for 10 år siden startede Stepnote sin rejse og det fejrer vi de næste par måneder bl.a. med et spritnyt webdesign + mobilversion af shoppen, samt videokonkurrence hvor du kan vinde gavekort på 2000 dkk, løbende special tilbud og hvad vi ellers finder på af gode indslag (du er meget velkommen til at komme med forslag)
 
Men lad os starte med begyndelsen - det har været noget af en tur, så frem med kaffen og sæt dig godt til rette, det er en lidt længere historie. Hvis du ikke lige er i stødet til historiefortællingen så scroll ned og læs om videokonkurrencen vi lægger ud med, se de gode specialtilbud, eller spring direkte til shoppen og se det nye design nu!

p.s. da vi lige har lagt vores nye design live, er konstruktiv kritik meget velkommen, send gerne email på bo@stepnote.dk

***

Sådan startede det hele:

Bo og David, som er stifterne af Stepnote, sad en varm sommerdag for 10 år siden i Bo's gårdhave, med en del mere hår på hovedet, masser af tid og med en god portion tid på arbejdsmarkedet som lønarbejdere og drømte om at være iværksættere.

Begge spillede vi musik, dog mest David, Bo var i gang med en brush up på guitar og søgte på det tidspunkt en guitarunderviser, men fandt det noget udfordrende at finde den rigtige underviser der matchede de behov han havde.

Og Voila, sådan blev Stepnote faktisk skudt i gang! Den dag, der i Gårdhaven i den varme sommersol, opstod ideen til Stepnote version 1 som  nærmere forklaret, var et matching site hvor man kunne matches op til den perfekte musikunderviser, et dating site for elever og undervisere som vi betegnede det dengang.

Hurtigt fik vi defineret et koncept og gik i gang med at lave hjemmeside og database til at samle elever og undervisere i.

Vi startede ud med at kalde os Steptone( med "t" i stedet for "n") - det syntes vi matchede meget godt i forhold til det vi ville med matchmaking mellem elever og undervisere.

Man kan roligt kalde vores første website "skrabet" og stort set uden funktioner, udover et par formularer til en række essentielle matching kriterier som vi kunne bruge til at matche elever til undervisere, så var det mildest talt ikke kønt :-)

På mindre end en måned havde vi samlet 100 undervisere i Kbh, simpelthen ved at køre rundt i byen hos alle musikbutikker, musikskoler, på Rytmekons osv. og så kunne vi gå i gang med at markedsføre os mod eleverne, og det gik faktisk også ret stærkt - så underviserne fik hurtigt noget at lave gennem os og da vi kun tog et cut ved et match der blev til en undervisningstime, var det "no cure no pay" og det kan vi musikere godt lide.

Nå, men, efter et par år hvor vi voksede støt i omsætning havde vi et eventyr i England hvor vi prøvede at starte en UK version (det var også her vi skiftede navn fra Steptone til Stepnote) men det gik desværre ikke helt som ventet og den pilot vi fik startet op derover kom aldrig rigtig ordentligt i gang. Dog kom der noget godt ud af det eventyr, for i den proces fik vi professionelle webdesignere og programmøre på og fik en version 2 af matching maskinen så det hele blev automatiseret og senere hen en version 3 som automatiserede processerne endnu mere og gav underviserne mange flere muligheder for at arbejde med deres profil - fx kunne de uploade lydklip med deres egen musik og meget andet smart.

Efter UK eventyret udvidede vi med en online nodebutik med både fysiske noder og downloads, dog med et relativt begrænset udvalg af fysiske noder og lærebøger. Vi tænkte at der kunne være god synergi mellem de to forretningsområder og det viste sig rigtigt set, men!
 

Vi begraver underviser matching ideen og sadler om!

I 2011 beslutter vi at begrave musikunderviser matching idéen. Det gør vi primært fordi det er et meget lille marked og selve udviklingen og vedligeholdelsen af matching maskinen koster os en del mere end vi omsætter på det - OG, da vi opdager at der er hele to andre der har kopieret vores ide og åbnet stort det samme koncept, ovenikøbet vidst også med offentlige kroner til hjælp, ja så beslutter vi at begrave den del af forretningen og sadle om til at udgive noder og musiklærings midler i stedet, noget vi længe havde gået og drøftet internt i Stepnote.

En af grundende til at vi har gået og drøftet at åbne op for egen produktioner er primært at vores kunder meget ofte udtrykker at de mangler udgivelser med ny dansk populærmusik. Vi undersøger derfor markedet på kryds og tværs og opdager at der de sidste 20 år stort set ikke er udgivet dansk populær musik på noder eller i lærebøger og så gav den feedback og behov fra kunderne jo god mening.

På den måde opdager og konkretiserer vi derfor et stort hul i markedet og hvis der er noget vi er drevet af i Stepnote, så er det huller og muligheder i markedet for musiklæring og undervisning - så det tænder en ny ild i os, en ild der har brændt lige siden og foreløbig har resulteret i en række forlagsaftaler med meget kyndige musikere og musikundervisere og efterfølgende række udgivelser der tydeligt viser at vi mener det alvorligt når vi siger vores primære fokus er på at reboote udgivelser med ny dansk populærmusik.
 

Hvor er vi så i dag?

Siden vi for knap 3 år siden udvidede med forlagsdelen, er det blevet til i alt 14 udgivelser, hvoraf de fleste også fås som E-bog, både som enkeltsang og den fulde bog. Noget vi, udover at sætte fokus på ny dansk, brænder ekstra meget for, er at give mange flere børn i den tidlige alder mulighed for at få musikken mere ind i deres liv. I Stepnote tror vi fuldt og fast på at musikudøvelse fra helt tidlig alder er et lige så vigtigt sprog at lære som det talte sprog er - det fokus har vi bl.a. haft med Spil Smart bøgerne og med Klarinet-staftet og i de næste par udgivelser, har vi også et særlig fokus på hvordan børnene motiveres bedst muligt til at spille og synge og det gerne med nye vinkler og koncepter som bærende element.

Udover vores egen udgivelser har vi også udvidet vores øvrige katalog så vi nu har over 130.000 titler af noder og læringsmaterialer fra danske og udenlandske forlag samt node- og musiksoftware fra en række af de mest populære producenter inden for den kategori. Vi har fx udvidet med en række tilbehør til tablets og iPads så de enheder kan bruges til at afvikle noder og læringsmateriale fra.

Og så har vi som det første forlag i Danmark taget fat i at bruge crowdsourcing som metode, til at inddrage brugerne af vores udgivelser i langt højere grad i tilblivelses- og ideudviklingsfasen. Vi har før gjort det i det små ved at tage fat i udvalgte folk inden for målgruppen og så spørge ind til deres behov, mangler osv. - men planen er at vi fremadrettet vil gøre det langt mere proaktivt og metodisk gennem brug af dertilhørende software. læs meget mere om Stepnote Crowdsourcing her

Vi glæder os meget til fremtidens udgivelser og til gode snakke og dialoger med Jer musikglade mennesker derude.

Tak fordi du læste vores historie som jo er noget komprimeret, men nok alligevel krævede lidt tålmodighed :-)

***

Andet vigtigt nyt:

Længere nede kan du læse om vores Musikvideo konkurrence som vi afholder i forbindelse med vores 10 års fødselsdag - du kan vinde et gavekort på hele 2000 dkk til vores shop.

Og så kan vi forresten glæde dig med at vi har forhandlet bedre priser hjem på det meste af vores tablet og ipad udstyr - det betyder ca. 8-10% nedsatte priser. Se ALT iPad/tablet udstyr til musikeren her


 
Share
Tweet
Forward
 
I anledning af Stepnotes 10 års fødselsdag afholder vi en videokonkurrence som alle kan deltage i.

Vind et Gavekort på 2000 dkk til brug på Stepnote.dk hvor du finder mere end 130.000 titler inden for musikbøger, nodebøger, musiksoftware og meget mere.

Klik ind og læs mere her
 
 


SPECIALTILBUD - GÆLDER TIL OG MED PÅ FREDAG D. 26. JUNI.


 

Rasmus Walter Nodealbum

(fra Stepnote Publishing)

Specialtilbud GÆLDER KUN til og med på fredag d. 26. juni.

Normalpris: 225 dkk
Tilbudspris: 180 dkk

Køb eller læs mere her

Tidsrejsen (DR julekalender) klaverbog

(fra Stepnote Publishing)

Specialtilbud GÆLDER KUN til og med på fredag d. 26. juni.

Normalpris: 195 dkk
Tilbudspris: 166 dkk

Køb eller læs mere her
 

Top Hits Of 2014: PVG Songbook

Specialtilbud GÆLDER KUN til og med på fredag d. 26. juni.

Normalpris: 153 dkk
Tilbudspris: 123 dkk

Køb eller læs mere her

Nodestativ fra Puretone (60-110 cmm)

Specialtilbud GÆLDER KUN til og med på fredag d. 26. juni.

Normalpris: 311 dkk
Tilbudspris: 280 dkk

Se video demo, køb eller læs mere her