Om os

Stepnote er en dansk online node- og musikbutik, samt musik- og nodeforlag. 

Vi har kontor på Nørrebro i København, lige ved søerne og lager i Sønderjylland hos vores gode partner Pick and Pack Aps, som håndterer al plukke og pak arbejde for os, således leveringer kører hurtigt og præcist og med så lille fejl margin som muligt.

Der er også en svensk version af Stepnote, www.stepnote.se - den startede i 2017 og er blevet ganske populær blandt svenskerne.

Vi er vilde med musik og synger og spiller selv på livet løs :-)
 

Vores mission/vision definerer vi sådan her:
”Vi vil gøre det så let og intuitivt som muligt for alle de som ikke har opdaget musikken endnu, at opdage den - og for de som er i gang med musikken, uanset niveau, vil vi inspirere og begejstre alt hvad vi kan, til at fortsætte med at udvikle deres musikalske kundskaber.”

Det gør vi helt konkret ved konstant at udvælge og få nye musiktitler og musikvarer ind på hylderne, der kan inspirere og motivere. Og vi gør det ved hele tiden at søge efter- og udgive, banebrydende og brugbart læringsmateriale og nodemateriale, både med dansk og udenlandsk musik. Det gør vi tæt samarbejde med de forfattere som vi indgår aftaler med. 

Vi har mere end 300.000 titler og produkter fra mere end 1200 forlag og producenter inden for noder og musikundervisnings materiale + en masse godt gedigent musiktilbehør og musikudstyr samt et voksende udvalg af instrumenter.

 

Historie:

Vores tagline/ motto, i Stepnote er; ”Din vej ind i musikken”. De ord lyder jo helt enkle og ligetil, og da vi først ramte lige præcis den kombination af ord under en workshop i 2012, så var det også som om de altid havde været der og defineret det vi i Stepnote er, kan og vil med vores virksomhed. Vi havde bare aldrig rigtig sat os ned og sat ord på, lige på den måde.

Efter den workshop og de ord blev sat under vores logo, så satte det helt generelt fart i og fokus på, en række klare prioriteringer i vores forretning - derfor har de 5 ord fra 2012 også været retningsgivende for alt hvad vi foretager os i Stepnote. Det være sig ifm. de varer og titler vi vælger ud til vores katalog, eller de manusser og ideer vi tager i betragtning til vores publishing, eller i forhold til de prioriteringer vi gør os når vi udvikler videre på vores webplatforme eller når vi henvender os til nye og eksisterende kunder og partnere ude i markedet.

Siden vi startede i 2008 som online nodebutik, har vi opbygget en stor fast kundekreds og et bredt netværk af forlag og leverandører der konstant giver os kendskab og adgang til det nyeste og bedste inden for nodematerialer og undervisningsmaterialer. 

I 2012 besluttede vi os for at tage hul på en ny mission - at kickstarte udgivelsen af dansk populær musik på noder og få den mere ind i nye læringsmidler til musik- og grundskoler.

Siden midt halvfemserne har udgivelse af ny dansk populær musik på noder og tekst været gået næsten i stå. Det er kun dukket op i samlinger som Sangbogen 1-5 eller lignende og da slet ikke skrevet ud til klaver, guitar eller mv. - der er ikke udgivet melodibøger baseret på nyere populær kunstnere, i mange mange år og ligeledes er den nyeste danske populær musik, helt fraværende i læringsmidler til musikundervisningen i grundskoler og musikskoler. 

Det synes vi er møgærgerligt, for der er så meget nyt og fantastisk dansk musik som masser af musikglade danskere i alle aldre gerne vil spille og synge og det må og skal der gøres noget ved og det gør vi nu.

Stepnote har siden 2012 bl.a. udgivet en lang række materialer og sågar også en musikfagsportal, der startede som en sammenspilsbogserie, herunder: Spil Smart musikfagsportalen, ImprovisationsidéerTv-2 Sangbogen, node- og sangbøger til alle Rasmus Seebach albums, Rasmus Walter Nodealbum, et Carpark North Nodealbum, en række nodebøger til julekalendre, fx: klaveralbum til DR julekalender Tidsrejsen, Jul på Slottet m.fl., Klarinet-stafet lærebogsserien samt en masse andet - og meget mere er i støbeskeen, bl.a. i tæt samarbejde med gode og kreative komponister, forfattere og sangskrivere. Se vores udgivelser her