Hvad er en ukulele - sådan vælger du ukulele

Ukulelen er et strenge instrument som er medlem af instrumentfamilien lute.

 

Ukulelen har typisk fire nylonstrenge. 

Ukulelen blev opfundet i det 19. århundrede som en hawaiiansk pendant til den portugisiske machete (cavaquinho), et lille guitarlignende instrument, der blev introduceret til Hawaii af portugisiske indvandrere, hovedsageligt fra Madeira og Azorerne.

 

Ukulelen blev meget populær andre steder i USA i det tidlige 20. århundrede og spredte sig derfra til resten af verden.

Ukulelens tone og lydstyrke varierer med størrelsen og konstruktion. Ukuleler kommer almindeligvis i fire størrelser: sopran, koncert, tenor og baryton.

Alle ukulele typer fås også som elektro-akustiske versioner således de kan spille over forstærker.
 

Sådan vælger du en ukulele hvis du er begynder eller skal købe til en begynder

Det kan virke lidt uoverskueligt at vælge en ukulele, især hvis man ikke kender noget til instrumentet. Der er et hav af muligheder.

Her lidt tips til hvordan du let kan vælge en ukulele her hos os i Stepnote. 

 

 • Alle vores ukuleler er gode og udvalgte af os selv, vi har testet de brands vi har af, mange gange og spiller selv ukulele - så du kommer ikke til at købe noget bras her på siden - det er der masser af derude hvor snart sagt alle og enhver sælger ukuleler.

  Så her hos os er det mest hvilke udseende du er til og din max pris der afgør hvilken ukulele der passer til dig :-)
   
 • Skal du købe til børn under 12 år, så anbefaler vi en sopran eller en koncert ukulele. Vi har både i farver og mønstre og natur træ, det er som sagt lidt en smagssag hvad man er til. En god ide kan være at gå efter de begynderpakker vi har her
   
 • Fra 12 år og op anbefaler vi som minumin en koncert ukulele for begyndere, en sopran er meget lille hvis man er begynder og ikke har noget erfaring med at komme rundt på et gribebræt, så er en tenor eller koncert uke det rigtige (se størrelserne herunder)
   
 • Så er der træsorterne, som der er skrevet tykke bøger om :-) Hvis du er feinsmeckertypen omend begynder, så vil vi anbefale at gå med nogle af de lidt dyrere modeller i de tropiske træsorter, som fx mango træ eller sapele, eller teak. De giver en feeeed klang. Men Travel serien fra Flight og Mahalos designer series er altså også sjove med deres flotte farver og mønstre.
   
 • Det sidste tip er helt lav praktisk - brug "sorter" funktionen og sorter på "Mest populær" når du er inde på en kategori - det giver en god indikation af hvad der fungerer. 
  Sammen med den sortering kan du bruge vores pris filtrering i filteret.

  Er du stadig i tvivl må du endelig kontakte os, så skal vi nok hjælpe dig :-)

 

 

Læs mere om ukulelens historie på Wikipedia