Ny improvisationsbog fra Stepnote forlaget: Improvisationsidéer – lærebog med konkrete øvelser som

Oprettet d.

Nogle gange har man lov at være heldig; og det har vi i den grad været i Stepnote :-) 

I foråret bankede Thomas Andersen på vores forlagsdør med et gennemarbejdet oplæg til en udgivelse, skabt til undervisere, studerende og musikere der vil arbejde med improvisation på deres instrument. Faktisk så gennemarbejdet at indholdet er udviklet over 2 års praktisk undervisningserfaring samt som afsluttende pædagogisk speciale på Syddansk Musikkonservatorium.

Vi var ikke ét sekund i tvivl! Denne bog skulle bare udgives i samarbejde med Thomas, da den rammer lige ind i et hul på markedet for danske udgivelser til alle jer der arbejder med improvisation hjemme, privat eller på diverse skoler. Og så er den skrevet til alle instrumenter i udgaverne: C, Bb, Eb, bas og guitar.

Derfor ”springer vi champagneproppen” nu, lancerer hermed bogen og kan næsten ikke vente med at få den ud i landet så den kan inspirere jer, gøre jer klogere og udfordre jer – uanset hvilket instrument i spiller på. 

En af de helt store styrker i ’Improvisationsidéer’ ligger i Thomas’ tilgang til formidlingen. Du vil møde en bog der formår at balancere en pragmatisk og håndværksmæssig tilgang med det inspirerende og legende. Du får helt konkrete øvelser der tager udgangspunkt i soloriffs som er blevet spillet af musikere og når du arbejder med disse riffs gennem bogens strukturerede øvelser, oplever du hurtigt at få et helt nyt ”sprog” i dit solospil. Og du får selvfølgelig hjælp undervejs i de tilhørende videoinstruktioner på Thomas' YouTubekanal og hans hjemmeside.

Thomas skriver selv i forordet: "Dét at improvisere er ikke en guddommelig kraft, vi har inden i os - det er noget konkret, man kan øve sig på. Formålet med denne bog er at give hjælp og inspiration til nye musikalske idéer, der fx kan bruges i en improviseret solo.” 

Hvem henvender bogen sig til?
Bogen er tiltænkt musikundervisere, talentelever, MGK-elever, studerende på konservatoriet og universitetet samt andre, der gerne vil fordybe sig i improvisationsteknikker. Den er oplagt at bruge som supplerende undervisningsmateriale for musikundervisere, men kan også benyttes til selvstudie hjemme.
Bogen kræver et grundlæggende teoretisk kendskab til skalaer og akkorder."

Læs mere om indholdet og køb Improvisationsidéer her. Pris 249 kr.
(Linket går til udgaven for C-instrumenter. Du finder de andre udgaver længere nede på siden)

 

Thomas Andersen. Fotograf: Niels Linneberg

De bedste hilsner
Thomas, Bo og David
Stepnote Publishing